Ze spreken van een schande, de vaste kern van de supporters van het Nederlands elftal. De fans die meereisden naar Andorra om plaatsing voor het WK voetbal in Brazilië te vieren, zijn boos op de spelers van het Nederlands elftal. Ze werden na afloop van de wedstrijd tegen Andorra amper bedankt, laat staan dat er een feestje werd gebouwd.

“Het was echt schandalig,” zegt Marcel de Wijs in het AD. “Meteen na het laatste fluitsignaal renden de spelers weg. Alleen toen de fans begonnen te joelen, kwamen Kuyt en Van Persie nog even terug. De rest niet, schande.”

Ook een andere fan is niet te spreken over de spelers van Oranje. “Dit kan niet, we hadden Braziliaanse vlaggen bij ons, sambaballen, veel oranje. De fans reizen jaar in jaar uit voor duizenden euro’s altijd maar Oranje achterna en dan kan er niet eens een bedankje af.”

Theo Pouw, voorzitter van de Supportersclub Oranje, is het met de fans eens. “Een goeie sfeer creëer je samen. De spelers horen gewoon met z’n allen de fans te bedanken. Dat niet doen is onfatsoenlijk, die paar uitzonderingen daargelaten.”