Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag zijn selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatieduels met Hongarije en Turkije. Opvallendste naam is de selectie is wel die van Memphis Depay, die niet eens in de voorselectie zat. Hij krijgt de voorkeur boven Feyenoorder Ruben Schaken.

Verder vallen de namen van Nigel de Jong en Gregory van der Wiel op, die terugkeren na een lange afwezigheid. Ook Wesley Sneijder zit weer bij de selectie. De afgelopen wedstrijden tegen Andorra en Estland was Sneijder ook van de partij, hij liet destijds echter geen onuitwisbare indruk achter. Verder zijn de meeste vaste namen in de selectie aanwezig.

Jasper Cillessen heeft behalve de eerste plek bij Ajax, ook zijn plek in Oranje heroverd. Hij wordt opgeroepen in plaats van Kenneth Vermeer. Jeroen Zoet is door een blessure afwezig en Maarten Stekelenburg is ook (nog) niet van de partij.

De wedstrijden tegen de Hongaren en Turken zijn alleen nog belangrijk voor de FIFA-ranking, waar Oranje bij de eerste zeven moet staan om een beschermde status te verdienen tijdens de loting. Lukt dat, dan ontloopt Oranje de beste landen van de FIFA-ranking en gastland Brazilië.

De voltallige selectie van Oranje:

Doelmannen
Michel Vorm (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United), Jasper Cillessen (AFC Ajax),

Verdedigers
Gregory van der Wiel (Paris Saint Germain), Ron Vlaar (Aston Villa), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Jetro Willems (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jeffrey Bruma (PSV), Daley Blind (AFC Ajax),

Middenvelders
Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Wesley Sneijder (Galatasary SK), Nigel de Jong (AC Milan), Stijn Schaars (PSV), Kevin Strootman (AS Roma), Jonathan de Guzman (Swansea City), Jordy Clasie (Feyenoord),

Aanvallers
Dirk Kuijt (Fenerbahçe SK), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Memphis Depay (PSV)