Nadat Jonathan de Guzman zich eerder op de maandag ook al afmeldde, heeft nu PSV’er Stijn Schaars zich afgemeld voor de WK-kwalificatieduels met Hongarije en Turkije van aankomende week. De middenvelder van PSV is niet fit genoeg om mee te doen in de laatste twee duels in poule D.

Als vervanger roept bondscoach Louis van Gaal Leroy Fer op. De speler van Norwich City zat niet in de voorselectie, maar mag nu toch op komen draven bij Oranje. De middenvelder verruilde deze zomer FC Twente voor de Engelse club die uitkomt in de Premier League. Hij speelde tot nu toe zes wedstrijden voor Norwich.

Van Gaal was tijdens de persconferentie vrijdag niet al te lyrisch over Fer. Dat hij hem nu alsnog bij de selectie haalt is daarom opvallend te noemen. De laatste keer dat Fer in Oranje speelde was nog als speler van FC Twente, dertien maanden geleden tegen Turkije.

Of bondscoach Van Gaal nog een extra vervanger oproept voor de twee afvallers is niet duidelijk. De complete huidige selectie van Oranje vind je hier. Maandagmiddag melden de spelers zich in Noordwijk.