Nederland speelt vrijdag tegen Hongarije, de laatste jaren een veelgeziene tegenstander van Oranje. Regelmatig wordt het oostblokland met ruime cijfers verslagen, maar de thuiswedstrijd in de EK-kwalificatie voor 2012 was een bizarre uitzondering op de regel.

De ploeg van Bert van Marwijk moest winnen van Hongarije om het EK veilig te stellen. In de heenwedstrijd werd er met 0-4 gewonnen en dus was er weinig angst voor het thuispartijtje, zeker toen Oranje via Robin van Persie vroeg op voorsprong kwam. Het bleek echter anders uit te pakken. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Gergely Rudolf gelijk en na rust schoot Hongarije via routinier Zoltán Gera zelfs de 1-2 binnen! Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy stelden even later orde op zaken door de 2-2 en 3-2 te maken, maar daar eindigde het duel nog niet mee.

In de 74e minuut was het namelijk wederom Gera die de slapende verdediging van Oranje wist te omzeilen. Met een goed geplaatst schot gaf de middenvelder Michel Vorm het nakijken en was het weer gelijk. Drie minuten later behoedde Dirk Kuijt Oranje definitief voor een blamage door Oranje voor de derde(!) maal op voorsprong te zetten.

Het Nederlands elftal won dus op de valreep, maar had nog wel een mooi toetje in petto. In de 80e minuut was het opnieuw Kuijt die van afstand de bal prachtig in doel stiftte. Eindstand: een spectaculaire 5-3! Kijk de wedstrijd hieronder nog eens rustig terug.