Het was een eenvoudig en plezierig avondje voor Oranje. Hongarije had niets in te brengen tegen een sterk Nederlands elftal, dat met liefst 8-1 won in de één-na-laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK.

Oranje wilde in deze wedstrijd een stap zetten naar een hogere plaats op de FIFA-ranking en dat lukte heel aardig. De openingstreffer liet niet erg lang op zich wachten: na ruim een kwartier spelen was het natuurlijk Robin van Persie die Oranje op 1-0 zette. Het was zijn 39e doelpunt en dus had hij er nog een nodig om gelijke hoogte te komen met Patrick Kluivert in de eeuwige topscorerlijst.

Nederland bleef aanvallen en dat werd tien minuten later bekroond toen Kevin Strootman uit een voorzet raak kopte. 2-0!

Hongarije kon weinig doen tegen de aanvalslust van Oranje. Voor rust maakte Jeremain Lens nog de 3-0 en was Robin van Persie verantwoordelijk voor de 4-0, die hem eindelijk op gelijke hoogte bracht met Kluivert.

Kort na rust mocht Hongarije eindelijk iets terugdoen, doordat Jeffrey Bruma opzichtig hands maakte in het strafschopgebied. Oud-PSV’er Balázs Dzudsak schoot de daaropvolgende penalty onberispelijk binnen: 4-1.

Het Nederlands elftal schrok allerminst van de tegentreffer. Nog geen vijf minuten later kon Robin van Persie na een korte combinatie eenvoudig binnenschieten: 5-1. Door dat doelpunt is hij Kluivert definitief voorbij op de topscorersranglijst. Het was ook meteen zijn laatste actie van de wedstrijd, want de lichtgeblesseerde spits werd in de 43e minuut gewisseld voor Dirk Kuijt.

Zelfs Hongarije zelf werkte vervolgens mee aan een hogere score voor het Nederlands elftal. Een voorzet van Jeremain Lens leek ongevaarlijk, maar verdediger Szilárd Devecseri kopte de bal perongeluk voorbij zijn eigen keeper. 6-1!

Rafael van der Vaart, die een basisplaats had gekregen van Louis van Gaal, droeg ook nog zijn steentje bij. In de 86e minuut schoot de middenvelder een vrije trap binnen.

Het ultieme toetje kwam van Arjen Robben die, opnieuw uit een vrije trap, raak schoot. Eindstand: 8-1!

Enige kleine domper van het duel was misschien de gele kaart voor Nigel de Jong, die daardoor geschorst is voor de volgende interland. Al met al is het het na twee matige kwalificatiewedstrijden echter een mooie overwinning voor het Nederlands elftal, dat aanstaande dinsdag om 20:00 tegen en in Turkije aantreedt.