Het liep gisteren bij het Nederlands elftal allesbehalve lekker tegen Japan. Oranje leek in de eerste helft de buit binnen te hebben met een 2-0 voorsprong, maar vlak voor rust kwam de ploeg uit Azië terug door de 2-1 te maken. Na rust was Japan de betere ploeg en kwam Nederland niet meer aan aanvallen toe. De ploeg van Louis van Gaal mag van geluk spreken dat het bij de 2-2 van Honda bleef.

Ook een geïrriteerde Arjen Robben, die bij afwezigheid van Robin van Persie aanvoerder was en een prachtig doelpunt maakte, erkende het slechte spel van zijn ploeg:

Louis van Gaal vond dat Oranje Japan zelf weer in de wedstrijd hielp.

Rafael van der Vaart, in de eerste helft de beste man van het veld, noemde de tweede helft ‘zeer slecht’.

Tenslotte nog het woord aan Ron Vlaar, die geen beste indruk achterliet als duo met Stefan de Vrij.