Behalve twintig hele blije gezichten zullen er bij enkele clubs uit de eredivisie ook een aantal spelers wat minder blij zijn geweest vandaag. Bondscoach Louis van Gaal riep vanmiddag een voorselectie van twintig spelers op voor een trainingsstage van tien dagen.

In de voorselectie van bondscoach Van Gaal zaten enkele grote verrassingen, zoals Locadia en Castaignos, maar ook bij afwezigen zitten een paar spelers die stiekem toch wel op een uitnodiging gehoopt of gerekend hadden. Bij de ontbrekende spelers zitten enkele ervaren rotten, die Van Gaal blijkbaar niet meer nodig heeft. Joris Mathijsen draaide een aardig seizoen bij Feyenoord, maar is voorbijgestreefd door zijn teamgenoten De Vrij, Martins Indi en Kongolo. Ook Feyenoorder Ruben Schaken werd niet opgeroepen en kan een vakantie boeken.

Een andere opvallende afwezige in de verdediging is PSV’er Jeffrey Bruma, die bij PSV steevast een duo vormde met Karim Rekik, die wel opgeroepen werd . Ook de ervaren PSV’er Stijn Schaars is gepasseerd door Van Gaal, maar hij is op dit moment ook niet fit. Tenslotte nog teamgenoot van Schaars en Bruma, Adam Maher. De speler die afgelopen zomer overkwam van AZ kende een uitermate teleurstellend seizoen, net als zijn maatje op linksback Jetro Willems, die ook nog eens geblesseerd is.

Uit de selectie van Ajax zijn de meest opvallende afwezigen Siem de Jong en Ricardo van Rhijn. De Jong kwakkelt de laatste tijd nogal met blessures en kende verder een lastig seizoen. Van Rhijn speelde wel veel, maar viel vaak tegen. Daarnaast heeft hij heftige concurrentie van Gregory van der Wiel en Daryl Janmaat.

Of er nog spelers van de clubs die in de play-offs spelen aan de selectie toegevoegd zullen worden is de vraag. Onder andere Pröpper, Patrick van Aanholt (Vitesse), Hakim Ziyech (sc Heerenveen), Nemanja Gudelj en Nick Viergever (AZ) spelen nog wedstrijden voor hun club, maar de kans dat zij meegaan naar Brazilië lijkt ook niet groot.

Zie hier alle spelers die wél een uitnodiging van bondscoach Van Gaal kregen.