Vlag van Nederland

Vilhena: ‘Ontzettend trots’

WK 2014 Door op 13 mei 2014 om 23:01 uur

Vilhena en Depay © Pro Shots

Tonny Vilhena is één van de grote verrassingen in de voorselectie die bondscoach Louis van Gaal vandaag bekend maakte. De jongste van alle internationals maakte tijdens de trainingsstage zoveel indruk dat hij niet tot de afvallers behoort en nog altijd kans maakt om naar het WK te gaan.

Ook de jonge Feyenoorders Terence Kongolo en Jean-Paul Boetius maken deel uit van de definitieve voorselectie, die in totaal bestaat uit dertig spelers. “Karim Rekik en Memphis Depay ook”, zo weet Vilhena te vertellen. “Dus alle spelers uit mijn generatie mogen blijven. Ik vind dat iets om trots op te zijn, dat ik bij de dertig hoor. Ik heb er hard voor getraind en het is beloond.”


Meer over

Vilhena moet zich komende dagen wel melden bij Jong Oranje voor een korte trainingsstage. “Ik doe overal waar ik train en speel mijn best. De bondscoaches zullen weten wat ze doen. Ik meld me bij Jong Oranje en hoor wel hoe het vervolg er daarna uitziet. Voorlopig zit ik in de voorselectie, dat is een eerste stap, precies wat ik wilde bereiken.”