Vlag van Nederland

Vd Wiel ontbreekt wegens blessure

WK 2014 Door op 14 mei 2014 om 08:18 uur

vd Wiel Vd Wiel ontbreekt op het WK in Brazilië © Pro Shots

De opvallendste afwezige in de voorselectie van Oranje voor het WK in Brazilië is Gregory van der Wiel. De rechtsback van PSG heeft wegens een knieblessure echter zelf een streep gezet door zijn WK-deelname.

Van der Wiel legt uit: “Ik heb de bondscoach gebeld en gezegd dat het echt niet ging. Ik sukkel te lang met mijn knie”, aldus Van der Wiel in het AD. “Irritatie aan de pees in de punt van mijn knieschijf. Ik speel het hele jaar al met pijnstillers.”


Meer over

De rechtsback van de kampioen van Frankrijk nam de moeilijke beslissing met de doktoren van zijn club. Het was echter geen makkelijke keuze. “Een beslissing die ik met mijn verstand heb genomen en niet met mijn hart.”

De kans dat Vd Wiel als hij fit was geweest wel mee naar Brazilië zou gaan was zeer groot: “Ik vind het bijzonder jammer dat ik maar zo kort heb mogen samenwerken met Louis van Gaal, die me een kans had gegeven. Ik heb gebeld en ook hij vond het spijtig dat het niet ging. Brazilië zou me werkelijk prachtig hebben geleken, maar als je voor je land speelt moet je topfit zijn.”