Bondscoach Louis van Gaal heeft vier keepers in zijn voorselectie van dertig spelers. Dat betekent dat er van de namen Jasper Cillessen, Tim Krul, Jeroen Zoet en Michel Vorm nog een keeper teleurgesteld achter blijft in Nederland.

Michel Vorm weet het zeker, hij gaat mee naar Brazilië: “Dat word ik niet”, zei Vorm met een grote glimlach toen hij zich donderdagochtend in Hoenderloo meldde. “We zijn nu met z’n vieren. Het is toch echt wel spannend en een beetje koffiedik kijken. Jasper en Jeroen zijn al ruim een week bezig. Tim en ik komen er deze week bij. We moeten vechten om de drie plekken”, aldus de eerste keus onder de lat van Swansea City.”

Paul Verhaegh is zelf nog niet zeker van zijn plek. Hi is echter niet verrast door zijn voorselectie: “Of ik verrast ben dat ik bij de dertig namen zit? Niet echt. Vorig jaar was het een grotere verrassing dat ik er voor het eerst bij zat”, zei de rechtsback van FC Augsburg.

“Ik las op het internet dat ik erbij zat. Ik wist dat die lijst gepubliceerd zou worden. Daarna werd ik gebeld door teammanager Hans Jorritsma. Het begint nu echt. Ik kijk er naar uit om me van mijn beste kant te laten zien.”

Bondscoach Louis van Gaal moet op 2 juni zijn definitieve selectie bekendmaken.