Depay was een van de betere spelers in de wedstrijd tegen Ecuador. Toch rekent hij zich nog niet rijk: “Ik heb nog niets”, zei Depay na de wedstrijd. “Mijn concurrenten hebben nog niet gespeeld. Ik ben nog nergens zeker van.”

Depay vond dat hij aardig had gespeeld, maar ziet genoeg verbeterpunten: “Het ging redelijk. Ik heb twee kansen gecreëerd, maar die gingen er niet in. Ik creëerde ze zelf en dan moet ik mezelf ook belonen met een doelpunt. Als ik die ballen in elk geval op doel schiet, dan kan ik levensgevaarlijk zijn.”

De samenwerking met Van Persie liep goed: “Hij en ik voelen elkaar wel aan. De komende week hoop ik dat we daar verder aan kunnen werken.” Het afwerken mag alleen nog wel wat beter vindt Depay:”Wil ik een echt goede voetballer worden, dan moet ik daar ook mee aan de slag. Ik baal gewoon dat ik niet gescoord heb.”

Depay gaat ervan uit dat het systeem dat Oranje tegen Ecuador voor het eerst uitprobeerde verder uitgewerkt gaat worden: “Ik verwacht wel dat dit een vervolg krijgt. Het baltempo lag nu wat te laag en het was nog een beetje zoeken naar de juiste loopacties voorin. Maar het gaat wel goedkomen.”