Vlag van Nederland

Bondscoach Louis van Gaal moest vanmorgen zes spelers het slechte nieuws brengen dat ze niet mee mogen naar het WK 2014 in Brazilië. Jeroen Zoet, Patrick van Aanholt, Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena en Quincy Promes vielen helaas voor hen af bij de WK-selectie van Oranje.

Van Gaal sprak van een emotionele ochtend: “Het was een emotionele en indrukwekkende ochtend”, aldus de bondscoach. “Ik ben heel tevreden over de inzet van betrokkenen en trots op alle geleverde inspanningen.”

Patrick van Aanholt was de opvallendste afvaller. De linksback van Vitesse leek op een selectieplaats te kunnen rekenen, maar kreeg toch nog slecht nieuws van de bondscoach. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld”, zegt hij. “Maar ik ben ook vooral trots en blij dat ik zo lang deel heb mogen uitmaken van de groep. Ik heb het gevoel dat ik op termijn zeker terug zal keren.”

Zoet denkt er hetzelfde over als Van Aanholt. “Het is natuurlijk balen, maar ik zie de afgelopen weken toch vooral als een opstap naar een toekomstige interlandcarrière. Ik heb er alles aan gedaan en deze ervaring pakt niemand mij meer af.”

Lees meer over: , ,