Vlag van Nederland

Bondscoach Louis van Gaal is onder de indruk van Chili. Hij vindt de tegenstander van vanavond de sterkste ploeg tot nu toe: “Ik vind het een mooie ploeg om naar te kijken, met een fantastische coach. Een zwaardere tegenstander hebben we nog niet gehad.”

Ook de trainer van Chili krijgt van Van Gaal complimenten: “Jorge Sampaoli laat zijn ploeg heel fanatiek spelen, met veel forechecking. Ze voetballen zeer aanvallend en strijdbaar.”

Van Gaal legt uit waarom hij Chili zo’n gevaarlijke tegenstander vindt: “Chili haalt dit niveau al zes maanden lang. Ik heb ze zien spelen tegen Duitsland en Engeland in de voorbereiding. Die ploegen werden weggevaagd. Duitsland won wel van Chili, maar dat was tegen alle verhoudingen in.”

“Het is heel knap wat Chili heeft laten zien”, zegt hij. “Je hebt veel kwaliteiten nodig om je onder hun druk uit te voetballen. Ze kunnen alles belopen en houden dat negentig minuten vol. Ze hebben een geweldige, creatieve aanval met spelers die complementair zijn aan elkaar.”

Toch ziet Van Gaal gelukkig nog wel kansen voor Oranje. “Ik schat de kansen wel op fifty-fifty, want wij doen het tot nu toe ook wel aardig en zijn moeilijk te verslaan. We hebben fantastische doelpunten gemaakt en mooi voetbal gespeeld. Aanvallend voetbal ook, volgens mij. Maar daarvan moet ik de Nederlandse media nog overtuigen.”

Lees meer over: ,