Vlag van Nederland

Daryl Janmaat miste afgelopen zondag het duel met Mexico. Niet dat hij geblesseerd was, hij werd gepasseerd door bondscoach Louis van Gaal, die Paul Verhaegh opstelde als rechtsback.

Weinig mensen zouden dat hebben zien aankomen: “Nee, ikzelf ook niet. Het kwam de dag voor vertrek naar Fortaleza als een klap die ik nooit heb zien aankomen”, was Janmaat verbaasd tegen de Telegraaf.

“Hoewel ik wel wist dat ik niet mijn beste voetbal speelde die eerste drie groepsduels. Maar dat had in mijn geval ook met het systeem te maken. Voetballend is het vaak moeilijk de vrije man naar voren te vinden, omdat er op de flank nauwelijks medespelers staan.”

Janmaat legt de keuze van de bondscoach uit: “Hij vond dat ik onvoldoende stond opengedraaid en hij een meer passende speler als Paul wilde op rechtsachter terwijl ik meer een loper ben. Dat is gewoon zo.”

Janmaat hoopt dat hij zijn plek zo snel mogelijk terug krijgt, hij wil er hard voor vechten: “Daarom sta ik ook niet te lang stil bij de reservebeurt. Er is niemand overleden of vermoord, ik ga door en hoop op de training mijn basisplaats terug te verdienen. Het liefst tegen Costa Rica al.”

Lees meer over: ,