Drie spelers van het Nederlands elftal staan vanavond in de wedstrijd met Costa Rica op scherp. Jonathan de Guzman, Stefan de Vrij en Daley Blind missen een mogelijke halve finale als ze een gele kaart pakken tegen de Costa Ricanen. Van de drie zal de Guzman niet in de basisopstelling staan, Blind en De Vrij spelen wel.

Voor de overige spelers van Nederland geldt dat alleen een directe rode kaart of rood via twee keer geel leidt tot een schorsing voor de volgende ronde. Na de kwartfinales worden alle gele kaarten geschrapt zodat alle spelers zo goed als zeker de finale kunnen spelen. Alleen een rode kaart in de halve finale zal spelen in de finale dan nog parten kunnen spelen.

Costa Rica moet het in de ontmoeting met Nederland zonder Óscar Duarte doen, die twee keer geel pakte tegen Griekenland en daardoor geschorst. In dat duel waren er verder gele kaarten voor zijn ploeggenoten Yeltsin Tejeda, Esteban Granados, Bryan Ruiz en Keylor Navas. José Cubero en Giancarlo González werden in de groepsfase al in het boekje van de scheidsrechter genoteerd en moeten zich inhouden tegen Oranje om de mogelijke halve finale niet te hoeven missen.