Het is nog hoogst onzeker, maar er zijn voorzichtige tekenen dat Nigel de Jong tóch op tijd hersteld zou zijn van zijn blessure en mee kan spelen tijdens Nederland – Argentinië. Van Gaal sprak aan het begin van de training zelfs over ‘het wonder van Lourdes’, lachend naar Nigel de Jong.

De Jong raakte vorige week maandag in het duel met Mexico geblesseerd aan zijn lies en zou er zeker 2 tot 4 weken uitliggen, wat einde WK betekende. Afgelopen dagen waren er echter al berichten dat de sterke De Jong sneller herstelt dan verwacht en tijdens de training van maandagavond leek hij ook al veel meer te doen dan aanvankelijk verwacht werd, zo zegt Valentijn Driessen van de Telegraaf.

Een mogelijke terugkeer van Nigel Jong zou een grote opsteker zijn voor het Nederlands elftal voor het duel Nederland – Argentinië. De Jong wordt gezien als de ideale eerste bewaker om de Argentijnse superster Lionel Messi af te stoppen.

De training van dinsdagavond is besloten voor de pers, omdat Van Gaal zijn tactiek gaat trainen en deze absoluut geheim wil houden voor de Argentijnen. Ook een teken dat hij stiekem toch de Jong klaar aan het stomen is of niet? Laten we het hopen!