Vanavond om 22.00 uur staat in Sâo Paulo de wedstrijd Nederland – Argentinië op het programma. Nederland gaat proberen om zich via Argentinië te plaatsen voor de vierde WK-finale in de geschiedenis.

Daarvoor zal Oranje wel af moeten rekenen met onder andere Lionel Messi, dé sterspeler van de Argentijnen.

Wij hebben de vijf belangrijkste feiten over de wedstrijd Nederland – Argentinië op een rijtje gezet.

5. Het is Nederlands weer in Sâo Paulo

Het weer in Sâo Paulo © weeronline

Het weer in Sâo Paulo © weeronline

Het weer in Sâo Paulo zou weleens in het voordeel van Oranje kunnen werken. Het is bewolkt en onder de 20 graden in de miljoenenstad. Na de hoge temperaturen van de afgelopen weken zal het een stuk beter te verdragen zijn voor de spelers van het Nederlands elftal. Van de lange wedstrijd tegen Costa Rica zullen ze dus weinig last meer hebben.

4. Nederland verloor pas één keer van Argentinië

Dennis Bergkamp na zijn goal tegen Argentinië op WK1998 © Pro Shots

Dennis Bergkamp na zijn goal tegen Argentinië op WK1998 © Pro Shots

Nederland en Argentinië kennen een mooie interlandgeschiedenis, want ze speelden al acht keer tegen elkaar. Nederland won vier keer, speelde drie keer gelijk en verloor pas één keer.

We denken liever niet terug aan die ene keer, de WK-finale van 1978, waarin de Argentijnen na verlenging wonnen van Oranje en waarin een tweede finaletrauma voor Nederland werd geboren.

Liever denken we natuurlijk terug aan de kwartfinale op het WK 1998 in Frankrijk. Het doelpunt dat Dennis Bergkamp maakte in de 89e minuut van dat duel, staat ons allemaal nog vers in het geheugen.

3. Çakir fluit Nederland – Argentinië

Scheidsrechter Cüneyt Çakir fluit Nederland - Argentinië © Pro Shots

Scheidsrechter Cüneyt Çakir fluit Nederland – Argentinië © Pro Shots

De wedstrijd staat onder leiding van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir. De Turk krijgt in de Arena te São Paulo langs de lijnen hulp van zijn landgenoten Bahattin Duran en Tarik Ongun.

Çakir floot tijdens dit WK de groepswedstrijden Brazilië – Mexico (0-0) en Algerije – Rusland (1-1). Hij deelde in die twee duels tot nu toe negen gele kaarten uit.

2. Argentinië mist belangrijke spelers

Angel di Maria © Pro Shots

Angel di Maria © Pro Shots

Argentinië speelt niet in de sterkst denkbare opstelling tegen Nederland. Angèl Di Maria raakte geblesseerd in het duel met België en mist het duel met Oranje.

Daar tegenover staat dat Sergio Aguëro wellicht wel weer meespeelt. Hij miste twee duels, maar keert tijdens Nederland – Argentinië dus mogelijk weer terug.

1. Nigel de Jong is misschien weer terug

Nigel de Jong doet wellicht weer mee tegen Argentinië © Pro Shots

Nigel de Jong doet wellicht weer mee tegen Argentinië © Pro Shots

Het is nog niet zeker, maar mogelijk doet Nigel de Jong weer mee in het duel met Argentinië. De Jong raakte vorige week maandag tegen Mexico geblesseerd en zou twee tot vier weken uitgeschakeld zijn. Zijn herstel gaat echter sneller dan verwacht en als woensdag blijkt dat hij niet teveel reactie krijgt op de test van dinsdagavond, dan doet hij wellicht tóch mee.