De opstelling van Nederland tegen Argentinië in de halve finale van vanavond is nog niet helemaal zeker. Er staan nog vraagtekens achter de namen van Nigel de Jong, Ron Vlaar, Robin van Persie, Leroy Fer en Daryl Janmaat.

Dinsdagavond werden de geblesseerde Nigel de Jong en Ron Vlaar getest tijdens de training van Nederland in Sâo Paulo. Als zij geen grote reactie krijgen op woensdag, dan zullen zij vermoedelijk spelen tegen Argentinië. Dat Vlaar speelt is echter waarschijnlijker dan dat Nigel de Jong zijn rentree maakt.

Daley Blind zal terugkeren naar zijn plek links in de verdediging. Tegen deze sterke tegenstander kunnen we ervan uit gaan dat Nederland speelt in een 1-5-3-2 opstelling, die ook zo succesvol was tegen Spanje.

De verwachting is dat Van Gaal sowieso een plaats inruimt voor Dirk Kuyt, die waarschijnlijk rechtsback zal staan. Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi zullen we samen met Vlaar centraal achterin vinden. Mocht Vlaar niet fit genoeg zijn dan speelt Veltman.

Op het middenveld zal Georginio Wijnaldum Jonathan de Guzman of Nigel de Jong naast zich hebben. Mocht de Jong het niet redden dan speelt Jonathan de Guzman. Wesley Sneijder vervult de aanvallende rol weer en voorin zal Arjen Robben met Robin van Persie, mits hersteld van zijn darmklachten, de dienst uitmaken.

De vermoedelijke opstelling Nederland – Argentinië:
Cillessen; Kuyt, De Vrij, Vlaar(Veltman), Martins Indi en Blind; de Jong(De Guzman), Wijnaldum en Sneijder; Van Persie en Robben

Opstelling Nederland - Argentinië © meemetoranje.nl

Opstelling Nederland – Argentinië © meemetoranje.nl