Het WK is voorbij voor Oranje, na een verloren strafschoppenreeks. De spelers en bondscoach waren voor de camera’s van de NOS natuurlijk zeer teleurgesteld na een nieuw penaltytrauma .

Bij Arjen Robben overheerste teleurstelling, maar hij was ook erg trots op zijn elftal. “We hebben met z’n allen alles, alles, alles gegeven”, vertelde hij. “Je gaat er nu uit. En dat is klote. Maar ik ben zo ongelooflijk trots op deze ploeg. Echt waar.”

Sneijder, die zijn strafschop miste, was zichtbaar aangeslagen. “Dit komt keihard aan”, reageerde hij. “Wij hadden iets meer verdiend, misschien hadden we het eerder moeten beslissen. Ik denk dat er maar één ploeg uit was op penalty’s en dat was Argentinië.”

Ook Louis van Gaal was teleurgesteld. “Wij waren in de tweede helft de betere ploeg op het veld”, vond hij. “Wij gingen Argentinië domineren. We hebben echter te weinig gecreëerd en hadden geen geluk met de strafschoppen. We hebben echter geweldig gepresteerd dit toernooi.”

De afzwaaiend bondscoach ging ook in op de reden waarom Vlaar de eerste strafschop nam: “Voor Vlaar heb ik twee spelers gevraagd om de eerste penalty te nemen. Zij wilden niet. Vlaar was in mijn ogen onze beste speler. Helaas scoorde hij niet.”