Ibrahim Afellay keert na een lange afwezigheid weer terug bij het Nederlands elftal. De speler van Olympiakos, dat hem huurt van Barcelona, is niet geheel verrast dat hij zich weer mag melden bij het Nederlands elftal.

Afellay kampte vorig seizoen met het nodige blessureleed en speelde zijn laatste interland in november 2012. Zijn uitverkiezing is op dit moment daarom toch wel verrassend te noemen: “Nou ja, ik ben weer fit, dus in dat opzicht. Ik heb vaker bij het Nederlands elftal gezeten”, aldus Afellay tegenover de NOS.

De ex-PSV’er is desalniettemin zeer blij dat hij er weer bij zit: “Na regen komt zonneschijn, zeggen ze toch? Ik heb een heel moeilijke periode gehad, dus dit is een enorme opsteker. Het is altijd een eer om voor het Nederlands elftal te spelen, dus dat deze uitnodiging kwam, was fantastisch. Gelukkig ben ik weer terug.”

Gregory van der Wiel werd ook pas later aan de groep toegevoegd. Het is toch wel een verrassing dat ik hier ben’, gaf de ex-Ajacied dan ook toe.

‘Vrijdag zat ik er niet bij, dat was wel een teleurstelling voor me’, verwees Van der Wiel naar die voorselectie. Die haalde hij niet omdat hij last had van een gebroken rugwervel. ‘Maar ik had vorige week al aangegeven dat ik in het weekend waarschijnlijk gewoon inzetbaar was. En ik heb zondag inderdaad zonder problemen een hele wedstrijd gespeeld.’