Vlag van Nederland

De wedstrijd tegen Kazachstan heeft vanavond een apart tintje voor Bruno Martins Indi. De verdediger van Oranje speelt namelijk zijn 25e interland vanavond.

De champagne die daarbij hoort laat Martins Indi staan. “Het gaat snel hè, 25 interlands in 2 jaar. Ik drink geen alcohol, dus die fles ga ik delen met de ploeg. Mits we een overwinning kunnen vieren natuurlijk.”

De speler hoeft niet terug te kijken naar de interlands die hij speelde: “Ik ben steeds bezig me weer op te laden voor de volgende wedstrijd, maar soms word ik wel geconfronteerd met wat ik op jonge leeftijd al heb gepresteerd. Dan praat ik daar even over met mensen. Mijn mooiste interland was toch mijn debuut, 2 jaar geleden tegen België. We verloren weliswaar, maar ik stond voor het eerst in het Nederlands elftal. Dat is iets wat iedere voetballer wil. Ook na 24 interlands is het nog steeds een eer als ik word opgeroepen. Ik hoop dat er nog heel veel wedstrijden in Oranje bijkomen.”

Martins Indi is naar eigen zeggen wel veranderd de laatste twee jaar. “Ik ben dezelfde Bruno, alleen wel met meer bagage. Ik heb mezelf beter leren kennen als mens. Dat begint in het normale leven en vertaalt zich op het veld. Daardoor ben ik een betere voetballer geworden.”

Lees meer over: , ,