Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond om 20:45 tegen Spanje in een oefenduel. Heeft Oranje het gelijkspel tegen Turkije kunnen verwerken of neemt Spanje revanche voor de 5-1 nederlaag van het afgelopen WK?

Robin van Persie en Arjen Robben scoorden toen beide twee keer, maar zijn er dit maal niet bij vanwege blessures. Guus Hiddink nam in de wedstrijd tegen Turkije wat opvallende beslissingen. Zo begon Ibrahim Afellay op rechtsbuiten en mocht Georginio Wijnaldum opdraven als aanvallende middenvelder. Voor welke opstelling kiest de bondscoach tijdens Nederland – Spanje?

Guus Hiddink maakte dinsdagmiddag bekend dat Oranje gaat spelen met in de verdediging Daryl Janmaat als rechtsback in plaats van Gregory van der Wiel. Janmaat maakte in de wedstrijd tegen Tsjechië een gruwelijke fout in de blessuretijd waardoor Nederland verloor. Nu krijgt hij de kans om te laten zien dat hij het wel kan. De Vrij, Bruno Martins Indi en Blind mogen blijven staan van de bondscoach, al is het wel dat Blind naar het middenveld verkast. Jetro Willems mag opdraven als linksback.

Op het middenveld zal met de komst van Blind nog meer veranderen, zo krijgt naast Blind ook Davy Klaassen waarschijnlijk een plek in de basis. Zij moeten met Wesley Sneijder een georganiseerd middenveld vormen.

Eén van de opvallende posities op dit moment is rechtsbuiten. Zo koos Hiddink voor Afellay op die positie, maar die wist geen indruk te maken. In de tweede helft stond Luciano Narsingh op die plek. Ondanks dat ook hij niet wist te overtuigen krijgt hij nog een kans tegen Spanje. Huntelaar en Depay mogen blijven staan en completeren de aanval.

De grootste verrassing staat op doel. Kenneth Vermeer vervangt Jasper Cillessen.