Vlag van Nederland

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben woensdagavond in aanloop naar het WK in Canada met 3-2 gewonnen van Noorwegen. In de 100e interland van Anouk Hoogendijk werd het 3-2 voor Oranje.

Nederland had het aan het begin van het duel echter lastig met de Noorse vrouwen. Zo kwam Oranje na bijna een kwartier spelen op achterstand door een treffer van Bosshard Haavi. Door treffers van Lieke Martens (25ste minuut) en Manon Melis (40ste minuut) nam Oranje echter nog voor rust de leiding. De late 2-2 van opnieuw Haavi was een domper voor de Oranjevrouwen waardoor met 2-2 de rust bereikt werd.

Oranje wist in de tweede helft echter toch de winst over de streep te trekken. Met dank aan Lieke Martens, die drie minuten voor de tijd raak schoot en Nederland daarmee op een 3-2 voorsprong zette.

Een prachtig resultaat, aldus trainer Reijners. “Dat we al een paar wedstrijden niet hadden gewonnen, zorgde niet voor paniek. Dat was eigenlijk heel verklaarbaar. Het is dan ook niet zo dat ik opgelucht ben omdat we eindelijk weer hebben gewonnen. Wat dat betreft liggen we keurig op schema. Bovendien heb ik tegen Noorwegen opnieuw gezien hoe sterk we zijn en dat we in staat zijn om in de slotfase een voorsprong vast te kunnen houden.”

Opstelling Oranje: Loes Geurts, Desiree van Lunteren, Stefanie van der Gragt (Anouk Hoogendijk), Mandy van den Berg, Siri Worm, Anouk Dekker (Tessel Middag), Manon Melis (Vanity Lewerissa), Sherida Spitse, Vivianne Miedema (Kirsten van de Ven), Danielle van de Donk (Dominique Janssen) en Lieke Martens.

Scoreverloop: 13. Bosshard Haavi 1-0, 25. Lieke Martens 1-1, 40. Manon Melis 1-2, 45. Bosshard Haavi 2-2, 87. Lieke Martens 2-3.

Lees meer over: ,