Het Nederlands elftal treft morgenavond de Verenigde Staten in de Amsterdam ArenA. Het is de vijfde wedstrijd tussen Oranje en de VS. Alle vier de voorgaande duels waren ook oefenwedstrijden, die allemaal door Oranje gewonnen werden.

Op 21 februari 1998 ontmoette het Nederlands de VS voor het eerst. Een paar maanden voor het WK 1998 in Frankrijk, waar Oranje verdienstelijk als vierde eindigde, speelde Nederland in het Pro Player Stadium in Miami tegen de Verenigde Staten.

Oranje moest het doen zonder het droomkoppel Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp, die met zijn vliegangst de trip naar de VS had overgeslagen. Alle andere namen die ook op het WK zouden spelen waren er wel bij.

Al na enkele minuten kwam Oranje op voorsprong door een van richting veranderd schot van Ronald de Boer. De wedstrijd golfde daarna op en neer met kansen voor beide ploegen. Direct na rust was het Clarence Seedorf die op aangeven van Philip Cocu de 2-0 maakte.