Vlag van Nederland

Vanavond staat in de Amsterdam ArenA de wedstrijd Nederland – Verenigde Staten op het programma. De wedstrijd begint om 20.30 uur en staat onder leiding van de Zweedse scheidsrechter Martin Strömbergsson.

Het is de vijfde keer dat Nederland en de VS elkaar ontmoeten. Alle voorgaande duels waren oefenwedstrijden en deze werden alle vier door Oranje in winst omgezet. De eerste keer was in februari 1998, in aanloop naar het WK in Frankrijk. Oranje won destijds met 2-0.

De wedstrijd tegen de Verenigde Staten zal voor Oranje volledig in het teken staan van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van een week later. Guus Hiddink zal daarom kiezen voor een opstelling die hij ook tegen Letland gaat gebruiken.

Aan de hand van de trainingen kunnen we ervan uitgaan dat Nederland met twee spitsen gaat spelen. Dat zullen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar zijn, en zij worden geflankeerd door twee buitenspelers, vermoedelijk Depay en Narsingh. Hiddink doet voorzichtig met zijn centrale duo Ron Vlaar en Stefan de Vrij, die beiden niet fit zijn. Daarom spelen Bruno Martins Indi en Jeffrey Bruma samen in het centrum van de verdediging.

Rechtsback zal zowel Van der Wiel als Janmaat een helft spelen en op linksback staat, mits hij fit genoeg is, Jetro Willems. Centraal op het middenveld staan Georginio Wijnaldum en Daley Blind. Als Willems niet fit genoeg is zal Blind naar linksback verkassen en Clasie zijn plaats op het middenveld innemen. De doelman is zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk Jasper Cillessen.

De voor ons meest bekende naam in de selectie van de Duitse VS-bondscoach Jürgen Klinnsman is AZ-speler Johansson. Verder komen de meeste spelers in de Amerikaanse Major League uit.

Zie hier de feiten over Nederland – Verenigde Staten nogmaals op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Verenigde Staten

Rubriek: Aanloop EK 2016
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Wedstrijddatum: 5 juni 2015
Aanvang wedstrijd: 20:30 uur
Plaats: Amsterdam Arena, Amsterdam
Uitzending: SBS 6 om 20:00 uur

Lees meer over: , ,