Letland - Nederland Kwalificaties EK 2016

Letland - Nederland is de 6e wedstrijd in de EK 2016 kwalificatie. Letland - Nederland is de 2e wedstrijd van de tweede cyclus van deze EK 2016 kwalificatie

Tegenstander
Letland
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijd
Periode
Kwalificaties EK 2016
Wedstrijddatum
12 juni 2015
Tijdstip
20:45 uur
Stadion en plaats
Skonto Stadium, Riga
Op TV
NPO 3 (NOS) om 20:00 uur

12 juni 2015

Letland - Nederland

0 2

Skonto Stadium, Riga

Letland – Nederland is alweer het zesde duel in deze EK 2016 kwalificatie voor Oranje. In Riga speelt het Nederlands elftal het zesde duel in de EK kwalificatiereeks en een overwinning is noodzakelijk om plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk in eigen hand te houden.

Het eerste duel tussen Nederland en Letland eindigde in een klinkende 6-0 overwinning voor Oranje, dat destijds met Huntelaar en Van Persie in de spits speelde. Dat zal vermoedelijk in Letland ook weer het geval zijn.

Na de zeperd tegen de Verenigde Staten (3-4 verlies) wordt het afwachten hoe het Nederlands elftal hier op reageert. Aanvallend liet Oranje mooie dingen zien, maar verdedigend liet het zeker te wensen over. Na een 3-1 voorsprong gaf Oranje in een kwartier tijd drie doelpunten weg waardoor alsnog verloren werd.

Het is zeer prettig voor Guus Hiddink dat hij tijdens Letland – Nederland weer kan beschikken over Stefan de Vrij, die in het centrum van de verdediging node gemist werd. Zijn maatje Ron Vlaar ontbreekt net als tegen de VS. Bruno Martins Indi zal hem vervangen. Rechtsback staat Gregory van der Wiel en link keert Jetro Willems terug.

Op het middenveld kan Hiddink niet beschikken over Jordy Clasie en dus staan Wesley Sneijder en Daley Blind centraal. Aan de buitenkanten staan Depay en Narsingh en Robin van Persie zal rondom spits Klaas Jan Huntelaar heen zwerven.

De complete opstelling van Oranje:
Cillessen; Vd Wiel, De Vrij, Martins Indi, Willems; Blind, Sneijder, Van Persie; Narsingh, Huntelaar, Depay.

Letland – Nederland wordt ook weer uitgezonden door de NOS.

Statistieken

Laatste wedstrijd
8 oktober 2021: Letland Nederland 0 - 1
Gewonnen
5x
Verloren
0x
Gelijkspel
0x

Laatste nieuws