Vlag van Nederland

Daley Blind zal vanavond in het duel met Letland samen met Wesley Sneijder op het middenveld spelen in plaats van als linksback, zoals tegen de Verenigde Staten.

“De vraag krijg ik zo vaak en het antwoord is eigenlijk altijd hetzelfde. Of ik nou als linksback of als verdedigende middenvelder sta, het is mij om het even. Ik speel waar de trainer mij denkt nodig te hebben. En dit keer is het weer op het middenveld”, aldus Blind, die de orde moet bewaken in het zeer aanvallend ingesteld Nederlands elftal.

Blind ziet een belangrijke taak voor zichzelf weggelegd na het debacle tegen de VS: “De wedstrijd tegen de Verenigde Staten was zwaar. De ruimtes werden in de slotfase te groot. Het bleek lastig om als elftal compact te blijven spelen, bovendien hielden we de bal niet in de ploeg. Amerika kon op die manier zonder problemen ons middenveld oversteken. Daar hebben we van geleerd, tegen Letland moet dat veel beter. En als dat lukt, zijn wij nog altijd een ploeg die lastig is te verslaan.”

“Of dit Letland een potentiële bananenschil is voor Oranje? We realiseren ons dat dit een andere wedstrijd zal zijn dan bij ons in de Arena. Thuis speelden we heel goed, maar om hier te winnen moeten we volledig gefocust zijn.”

Lees meer over: , ,