Het Nederlands elftal heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland met 0-2 gewonnen. Het ging moeizaam en de doelpunten van Oranje vielen pas vrij ver in de tweede helft.

Letland speelde vanaf het begin zeer defensief en met bijna iedereen op de eigen helft. Het Nederlands elftal probeerde het met name via afstandsschoten, maar die leverden geen of weinig gevaar op.

Het was vooral Memphis Depay die de bal er niet in kreeg. Verder probeerde vooral Luciano Narsingh het met voorzetten, maar tevergeefs. Aan de andere kant zag Gregory van der Wiel er heel ongelukkig uit tegen directe tegenstander Rakels.

Letland begon aardig aan de tweede helft, maar al snel was duidelijk dat Nederland de betere partij was. Het tempo lag echter te laag en kansen werden niet benut. De creativiteit kwam pas toen Wijnaldum erin kwam voor Van Persie.

Na 67 minuten maakte Wijnaldum de 0-1. Letland probeerde daarna druk te zetten, maar het was Narsingh die er snel 0-2 van maakte. Oranje ging nog opzoek naar de 0-3, maar die kwam er niet.

De complete samenvatting Letland – Nederland volgt snel.