Vlag van Nederland

Met de nodige moeite hebben de Leeuwinnen tegen Canada een punt uit het vuur kunnen slepen. De dames verschaffen zich daardoor een goede uitgangspositie als één van de beste nummers drie, maar moeten wel afwachten wat er in andere groepen gebeurt.

Nederland werd in de eerste minuten compleet overlopen door Canada, dat direct een paar goede kansen creëerde. Al na vier minuten mocht Ashley Lawrence tekenen voor de 1-0. Diezelfde Lawrence kon even later de 2-0 binnenschieten, maar schoot rakelings naast.

Oranje kwam na een kwartier beter in de wedstrijd en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de tweede helft, toen Kirsten van de Ven keihard binnenschoot. Daarmee bezorgde de invalster haar ploeg het oh zo belangrijke punt.

Dat punt kan namelijk erg belangrijk zijn om één van de vier tickets voor de achtste finales te bemachtigen, die verdeeld worden onder de beste nummers drie. Thailand blijft in ieder geval al onder het Nederlands elftal staan, want dat land behaalde in groep B slechts drie punten.

De stand in groep C en D lijkt echter hoopvol voor Oranje.  Zweden haalde in groep C als nummer drie slechts twee punten en Spanje verzamelde er in groep D slechts één.

Groep C werkt vanavond om 23:00 hun wedstrijden af. Heel concreet betekent het dat in het duel Zwitserland – Kameroen één van beide ploegen wint, Oranje doorgaat naar de achtste finales. Bij een gelijkspel is het afwachten.

In groep D, die woensdagnacht om 2:00 spelen, zou Australië – Zweden gelijk moeten eindigen en Nigeria niet moeten winnen van de Verenigde Staten.

Lees meer over: ,