Vlag van Nederland

Waarom zit Anouk Hoogendijk op de bank?

Oranje Leeuwinnen WK 2015 Door op 22 juni 2015 om 11:58 uur

waarom-anouk-hoogendijk-op-de-bank-zit © Pro Shots

Ze geldt als een boegbeeld van de Oranje Leeuwinnen, maar toch moet Anouk Hoogendijk dit WK vanaf de bank toekijken. De middenveldster heeft nog geen minuut gespeeld. Maar waarom eigenlijk?

Het EK 2013, waar Hoogendijk nog wel basisspeelster was, verliep catastrofaal. Oranje wist geen enkele keer te winnen en moest na de poulefase naar huis. De Woerdense beleefde daarna een lastige periode, met een mislukte overstap van Ajax naar Arsenal en veel blessureleed.


Meer over

Bondscoach Roger Reijners is dus, ook noodgedwongen, naar andere opties gaan kijken. Dat resulteerde in een vaste formatie waarmee Oranje zich voor de eerste keer in de historie plaatste voor het WK. Ook voor de beslissende kwalificatiewedstrijden tegen Italië moest Hoogendijk afhaken.

Aan die succesvolle basiself houdt Reijners ook op het WK vast, beseft de 30-jarige middenveldster zich.

“Ik wist van tevoren dat die kans erin zat”, zegt ze tegenover Helden. “Het is niet zo dat dit team net gekozen is. We spelen al anderhalf jaar met deze elf.”

Toch is ze niet verbitterd: “Ik vind het geweldig dat we door zijn. Maar natuurlijk hoop je zelf ook aan spelen toe te komen.”