De achtste finale is helaas het eindstation voor de Oranje Leeuwinnen op het WK. Japan was in de knockoutfase met 2-1 te sterk voor onze dames.

In een wedstrijd met weinig echte kansen kwamen de Aziaten al in de 10e minuut op voorsprong door een doelpunt van Ariyoshi, na slordig uitverdedigen van Oranje.

Daarvoor had Manon Melis echter al een dot van een kans om ons land op voorsprong te zetten. Zij kreeg de bal echter niet goed onder controle om te schieten. Ook Lieke Martens zag kort na de 1-0 de gelijkmaker aan het doel voorbij gaan.

Na een eerste helft waarin Japan domineerde, dirigeerde Oranje in de tweede helft het spel. Daarbij wist de ploeg echter weinig kansen te creëren.

Toch stond de gelijkmaker nog bijna op het scorebord: vanuit een Oranje-corner kopte Sameshumi rakelings voor haar eigen doel langs. Kirsten van de Ven kon vanuit de rebound niet raak schieten.

Daarna velde Sakguchi de genadeklap, met de prachtige 2-0. De tegentreffer van Kirsten van de Ven, diep in blessuretijd, bleek daardoor te laat. Japan mag zich opmaken voor de kwartfinale, Nederland gaat naar huis.