Van alle Oranje-spelers die zich tegen Turkije blameerden zal Jaïro Riedewald als enige goede herinneringen bewaren aan de wedstrijd. Hij debuteerde immers en deed dat uitstekend.

Toch overheerste ook bij de jonge verdediger eerst teleurstelling. “Mijn debuut ging natuurlijk wel gepaard met een vieze bijsmaak”, vertelt hij aan het AD. “Maar daar heb je gelukkig familie voor. Zij kijken niet naar het eindresultaat. Dat doet de rest van Nederland wel. Mijn ouders zijn gewoon blij dat hun zoon zijn debuut heeft gemaakt in het Nederlands elftal. Dat besef had ik ook wel even nodig, want door de teleurstelling was daar eerst geen ruimte voor. Ondanks alles ga ik mijn shirt ook gewoon inlijsten, hoor.”

Riedewald speelde tegen Turkije op de linksbackpositie, maar staat bij Ajax centraal in de verdediging. Dat is ook de positie die hij preferert. “In Oranje wil je sowieso spelen, dan klaag je niet. Maar toen Niklas Moisander vertrok heb ik mezelf wel tot doel gesteld dat ik op zijn positie wilde spelen. Centraal in de verdediging dus. Daar heb ik het lekkerste gevoel bij”, aldus de jongeling.