Als Huntelaar de komende twee wedstrijden speeltijd krijgt van bondscoach Danny Blind dan komt hij op een totaal van 75 interlands. Voor de aanvaller van het Nederlandse elftal en Schalke 04 is dit een mooie mijlpaal.

‘Er staan twee heel belangrijke wedstrijden voor de deur’, aldus de 32-jarige spits in gesprek met de NOS over de duels met Kazachstan en Tsjechië. ‘We moeten twee keer winnen en dan kijken wat Turkije doet’, doelt hij op de derde plek, die ten opzichte van de Turken veroverd moet worden. Anders kan er definitief een streep door de EK-deelname van Oranje.

Huntelaar is zelf niet meer bezig met de vorige twee interlands tegen IJsland en Turkije (beide verlies). Tegen IJsland werd Huntelaar al na 40 minuten gewisseld na een rode kaart van Martins Indi en tegen Turkije kwam Huntelaar helemaal niet in actie. In deze wedstrijd kreeg Van Persie de voorkeur voor de spitspositie.

Tegen Turkije moest Huntelaar dus genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Zelf blijft hij hier vrij nuchter onder: ‘Ik kijk altijd positief en naar de toekomst. Dit zijn nieuwe wedstrijden, daar concentreer ik me op’, vervolgde Huntelaar, die geen probleem heeft gemaakt met zijn plaats op de reservebank. ‘Waarom niet? Omdat ik gek ben van het Nederlands elftal’, zo luidde zijn uitleg.

Als Huntelaar daadwerkelijk zijn 75ste interland speelt, ontvangt hij daarvoor in een later stadium een zilveren schaal. In de interlands die hij tot nu toe speelde, scoorde hij 41 keer. Met deze doelpunten staat hij op een tweede plaats achter collega-concurrent Robin van Persie. In zijn 74 interlands scoorde Huntelaar 41 keer, waardoor hij op de Nederlandse all time-topscorerslijst alleen Robin van Persie voor zich moet dulden. De huidige aanvaller van Fenerbahçe scoorde 49 keer in 99 duels.

Zaterdag speelt het Nederlands elftal de uitwedstrijd tegen Kazachstan en dinsdag de wedstrijd tegen Tsjechië in de Amsterdam Arena.