Bondschoach Danny Blind heeft voor voor de beslissende duels tegen Kazachstan en Tsjechië een 22-koppige selectie tot zijn beschikking. Tijd om de spelers onder de loep te nemen, te beginnen met de keepers: Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Tim Krul.

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen is sinds de periode Louis van Gaal een vaste waarde in Oranje. Dit seizoen kende hij een succesvolle start met Ajax en hield meerdere wedstrijden achter elkaar de nul, maar daar kwam de laatste tijd verandering in. Vooral na de wedstrijd tegen Twente ontstond er wat discussie, toen Cillessen voor de zoveelste keer een strafschop liet gaan. Het was de 26e strafschop die de doelman niet wist te keren, maar ondanks lijkt hij voor Blind de onbetwiste nummer 1.

Tim Krul

Tim Krul is onder Danny Blind de tweede keus van Oranje. De doelman van Newcastle United speelde zijn laatste interland op 12 november, in een oefeninterland tegen Mexico (3-2 verlies). Eén van de meest besproken momenten van Krul in Oranje was natuurlijk het WK. Bij een gelijke stand in de wedstrijd tegen Costa Rica kwam hij het veld in voor Cillessen. Uiteindelijk bleek dat de juiste keuze: Krul werd de held van Oranje door twee strafschoppen te keren.

Jeroen Zoet

Het selecteren van Zoet gaat ten koste van de meer ervaren Kenneth Vermeer. De doelman is wisselvallig bij PSV: hij hield zijn ploeg meerdere wedstrijden op de been, maar in sommige wedstrijden kwam hij ook minder zeker over. Zoet heeft op dit moment nog geen interlands gespeeld voor Oranje. Ex-bondscoach Louis selecteerde hem meerdere malen, maar tot een debuut kwam het nog niet.

Welke keepers zijn er niet bij?

Michel Vorm: Vorm speelde zijn laatste wedstrijd voor Oranje tegen Brazilië (3-0 winst), det troostfinale van het afgelopen WK. Dit was de enige wedstrijd dat hij in actie kwam. Ook krijgt hij bij zijn huidige club weinig speeltijd. Om die reden raakte hij uit beeld bij Oranje

Kenneth Vermeer: Vermeer zat wel in de voorselectie van Oranje, maar viel uiteindelijk af. De doelman kende een uitstekend seizoen bij Feyenoord, maar is dit seizoen wisselvallig.

Maarten Stekelenburg: Maarten Stekelenburg speelde zijn laatste interland in 2012 in de wedstrijd tegen Roemenië (1-4 winst). Dit seizoen is hij bij Southampton onder Ronald Koeman een vaste waarde, maar dat is voor Blind nog niet voldoende om hem te selecteren.