Bondschoach Danny Blind heeft voor voor de beslissende duels tegen Kazachstan en Tsjechië een 22-koppige selectie tot zijn beschikking. Tijd om de selectie eens onder de loep te nemen, eerder deden we dit al met de keepers.

Nu zijn de verdedigers aan de beurt. De opgeroepen verdedigers zijn: Daley Blind, Jaïro Riedewald, Virgil van Dijk, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Terence Kongolo en Kenny Tete.

Daley Blind

Daley Blind is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van Louis van Gaal bij Manchester United. Hij kan op meerdere posities uit de voeten en dat geeft de trainer meer mogelijkheden. Het zou ook zomaar eens kunnen dat zijn vader hem zaterdag op het middenveld zet.

Jaïro Riedewald

Jaïro Riedewald is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van Ajax. In de laatste wedstrijd van Oranje tegen Turkije (3-0 verlies) maakt hij zijn debuut en deed dit naar behoren. Als Daley Blind naar het middenveld wordt geschoven, dan komt er een plaats vrij op de linksback voor Riedewald.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk begint nu ook zijn draai te vinden bij Southampton. Van Dijk moet echter wel nog altijd wachten op zijn debuut in Oranje. Door de afwezigheid van De Vrij en Martins Indi zou dit tegen Kazachstan zomaar eens kunnen gebeuren.

Jeffrey Bruma

Jeffrey Bruma maakt dit seizoen tot nu toe een sterke indruk bij PSV. Tijdens de laatste twee wedstrijden van Oranje mocht hij ook meespelen van Danny Blind en dit deed hij vrij aardig. Grote kans dat hij zaterdag tegen Kazachstan zal spelen.

Karim Rekik

Karim Rekik maakte afgelopen jaar de overstap van PSV naar Marseille en heeft zich daar eigenlijk direct in de basis gespeeld. Vorig jaar maakte Rekik zijn debuut onder Louis van Gaal in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk (2-0 verlies). Of hij zaterdag herenigd wordt met zijn maatje Bruma zal moeten blijken.

Kenny Tete

Het lijkt erop dat Kenny Tete zaterdag in de basis gaat starten tegen Kazachstan. Gisteren haakte Janmaat af met een blessure. Tete maakt een solide indruk dit seizoen bij Ajax en daarom heeft Danny Blind hem geselecteerd voor Oranje.

Terence Kongolo

Vorig seizoen was Terence Kongolo een vaste waarde in het centrum van Feyenoord. Dit seizoen is hij echter verkast naar de linksback positie. In Oranje maakte hij zijn debuut in de oefenwedstrijd tegen Ecuador (1-1). Daarnaast behoorde Kongolo tot de WK selectie van 2014 en speelde hij mee in de wedstrijd tegen Chili (2-0 winst).

Wie is er niet bij?

Een hele lijst van spelers is afwezig bij Oranje. Dat maakt het voor bondscoach Danny Blind niet makkelijk en dat is ook de reden dat bovenstaande lijst tot stand gekomen is. Deze verdedigers zijn er om verschillende redenen niet bij:

  • Daryl Janmaat: geblesseerd
  • Stefan de Vrij: geblesseerd
  • Bruno Martins-Indi: geschorst voor de eerste wedstrijd
  • Ron Vlaar: geblesseerd
  • Gregory van der Wiel: geschorst voor eerste wedstrijd
  • Jetro Willems: geblesseerd
  • Joel Veltman: gepasseerd
  • Rick Karsdorp: geblesseerd