Vlag van Nederland

De Turkse bondscoach Fatih Terim is woedend op Danny Blind, bondscoach de het Nederlands elftal. De Turkse coach beschuldigt Blind van onsportief gedrag en wilde dat tijdens de persconferentie vandaag toch even kwijt.

“Ik wilde eigenlijk geen kritiek uitdelen aan een collega, maar zo doet een echte gentleman dat niet”, zo reageerde Terim op het feit dat Danny Blind een felicitatiemail verzond aan de Tsjechische bondscoach toen hij zich plaatste voor het EK.

“Nederland heeft twee keer de kans gehad om ons te verslaan, maar heeft dat niet gedaan. Nu halen ze trucs uit buiten het veld. Je hoeft niet heel intelligent te zijn om te begrijpen wat de onderliggende bedoeling was.”

Terim is echter strijdvaardig: “Ik ben ervan overtuigd dat wij genoeg punten zullen behalen tegen IJsland en Tsjechië en dat we ons via de play-offs voor het EK gaan plaatsen. Nederland blijft volgend jaar thuis.”

Oranje speelt de komende week tegen Kazachstan en Tsjechië en moet in die beide duels drie punten meer halen dan Turkije tegen Tsjechië en IJsland.

Lees meer over: ,