Advocaat heeft bijna beet bij Oranje-international: 'Ik heb wat meer tijd nodig'

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
18 mrt. 2024, 09:02
18 mrt. 2024, 09:02
© IMAGO

Dick Advocaat deed als bondscoach van Curaçao onlangs verwoede pogingen om diverse Nederlandse (jeugd)internationals te verleiden tot een overstap, maar kreeg veelal nul op rekest. Toch gloort er hoop aan de horizon voor de 76-jarige oefenmeester en heeft hij binnenkort mogelijk Riechedly Bazoer tot zijn beschikking. Eerder vertelde Advocaat nog dat de 27-jarige middenvelder annex verdediger niet reageerde op zijn telefoontjes, maar hier is verandering in gekomen.

Bazoer geeft maandag in gesprek met het Noordhollands Dagblad aan dat hij contact heeft gehad met Advocaat en het aanbod van de ervaren trainer in beraad neemt. “De deur staat nog open”, vertelt de AZ-speler. “Ik heb deze week met Advocaat gebeld en nu ben ik aan het nadenken. De selectie van Curaçao gaat voor een trainingskamp naar Turkije, daar ga ik niet heen. Ik heb wat meer tijd nodig om tot een besluit te komen”, aldus Bazoer, die zijn afwegingen niet wil delen. “Dat is iets tussen mij en Advocaat.”

Oranje is verleden tijd voor Bazoer

Op negentienjarige leeftijd debuteerde Bazoer in Oranje onder toenmalig bondscoach Danny Blind. Een interlandperiode voor zijn debuut in november 2015 zat hij al bij de Oranje-selectie, maar kwam hij niet in actie. Tegen Wales (2-3 winst) viel Bazoer vlak voor tijd is, waarna hij de volgende interlandperiodes vijf duels achter elkaar het vertrouwen in de basis kreeg.

De teller van Bazoer bleef uiteindelijk steken op zes interlands, waarin hij niet tot scoren kwam. In september 2016 zat hij nog bij de selectie van Oranje, maar vervolgens viel hij buiten de boot bij Ajax en raakte hij uit beeld bij het Nederlands elftal. Bazoer kwam via VfL Wolfsburg en FC Porto bij FC Utrecht terecht en na een goede periode bij Vitesse haalde AZ hem transfervrij naar Alkmaar, waar hij dit seizoen basisspeler is.

Lees ook: Advocaat heeft beet en overtuigt jeugdinternational Oranje

Desondanks maakt Bazoer zich geen illusies over een terugkeer in Oranje. “Je moet wel realistisch blijven. Centraal achterin kan het Nederlands elftal beschikken over absolute wereldtoppers. En ik ben inmiddels 27 jaar”, legt de mandekker uit. “Nee, Oranje zit niet meer in mijn achterhoofd.”