Vlag van Nederland

Bondscoach Danny Blind stelde gisteravond drie debutanten op tijdens Kazachstan – Nederland en liet met Jeroen Zoet ook nog een vierde speler debuteren.

Kenny Tete was één van die debutanten en hij moest wel even wennen aan het spelen voor het grote Oranje. “Het was even wennen, ook aan het kunstgras dat moeilijk bespeelbaar was. Bovendien speelde ik voor het eerst met deze jongens samen. Maar ik ben tevreden met mijn optreden, ik kwam er steeds beter in. Er is niets mooiers dan debuteren voor Oranje.” We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste.

Ook Anwar El Ghazi was buitengewoon blij met zijn debuut. “Ik was al dolblij met een invalbeurt geweest. Nu mocht ik beginnen. De jongens hebben mij fantastisch opgevangen. Ik ben tevreden over mijn eerste helft. Ik gaf de assist op het eerste doelpunt van Wijnaldum en scoorde ook nog bijna.”

De tweede helft ging het wat minder: “In de tweede helft was ik soms te slordig. Maar dit smaakt naar meer. Ja, ik ben heel blij dat ik voor het Nederlands elftal heb gekozen.”

Virgil van Dijk speelde een goede pot, ook tot tevredenheid van zichzelf: “Zij gooien de ballen graag hoog voor de pot”, vertelde de verdediger van Southampton. “Dat wisten we. Ik denk dat we daar goed op hebben gereageerd. Ik ben tevreden over mijn spel. Ik heb hier lang op gewacht. Dit smaakt naar veel meer.”

VOor Jeroen Zoet was zijn debuut minder plezier omdat hij inviel omdat twee doelmannen geblesseerd raakte. Zeker de blessure van Tim Krul ziet er niet goed uit. “Op zo’n manier debuteren is wel heel vervelend”, zegt Zoet. “Het is vervelend voor Jasper dat hij in de warming-up uitvalt en het is nog sneuer voor Tim, als je ziet hoe het nou met hem is. Dat is niet best.”

Lees meer over: , , ,