Vlag van Nederland

Vanavond speelt het Nederlands elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales. De wedstrijd wordt om kwart voor negen gespeeld. Hieronder 5 dingen die je nog niet wist over deze wedstrijd.

1. Wales mist sterspelers

Wales kan vanavond niet beschikken over Aaron Ramsey en Gareth Bale. Het duo is niet helemaal fit en daarom neemt bondscoach Coleman geen risico. Bale was tijdens de EK kwalificatiereeks de grote man bij Wales en maakte meerdere beslissende doelpunten. Wales heeft zich WEL geplaatst voor het EK van volgend jaar.

2. Bergkamp topscorer tegen Wales

Dennis Bergkamp is topscorer tegen Wales met 3 goals. In totaal wist Nederland 21 keer tot scoren te komen tegen Wales. Dean Saunders is voor Wales verantwoordelijk voor driekwart van de doelpunten tegen Nederland. Wales heeft in totaal nog maar drie doelpunten gemaakt in wedstrijden tegen Nederland en Saunders was er voor 2 verantwoordelijk.

3. Danny Blind nog maar 1 keer gewonnen

Als Nederland wint van Wales is dat voor Danny Blind pas de tweede wedstrijd die Nederland winnen afsluit onder zijn hoede. Alleen uit bij Kazachstan werd er gewonnen door Oranje (1-2). Reden genoeg voor de bondscoach om van formatie te wisselen. De verwachting is dat Nederland gaat spelen in de succesvolle 5-3-2 formatie. Met deze formatie wist Louis van Gaal derde te worden op het WK van 2o14.

4. Nederland verloor nog nooit van Wales

Nederland heeft in totaal 7 wedstrijden gespeeld tegen Wales en wist deze alle 7 te winnen. De grootste zege van Nederland op Wales bedroeg 7-1 en vond plaats in 1996. Dennis Bergkamp was drie keer trefzeker voor Oranje, dat destijds onder leiding stond van Guus Hiddink. De laatste wedstrijd tegen Wales werd gespeeld in 2014 en werd met 2-0 gewonnen. In deze wedstrijd werd Mark van Bommel bedankt voor zijn bewezen diensten voor het Nederlands elftal.

5. Wales is Nederland voorbij op de Fifa ranking

Wales staat op dit moment op de 15 plaats op de Fifa ranking en dat is 1 plaatsje boven Nederland. Door de dramatische kwalificatiereeks van Nederland is het verder weggezakt naar de 16e plaats. Wales is juist gestegen door de succesvolle EK kwalificatie.

Lees meer over: , , ,