Vanavond staat in Cardiff de wedstrijd Wales – Nederland op het programma. In de zeven keer dat Oranje eerder tegen Wales speelde werd telkens gewonnen. Eén van die duels was tijdens de kwalificatie voor het WK 1998. Oranje speelde in Wales en won het duel met 1-3.

Oranje begon slecht aan de wedstrijd en kwam op de 18e minuut al op achterstand door een goal van Dean Saunders. De tweede helft ging Nederland een tempo hoger spelen tijdens deze lastig uitwedstrijd.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd wisten Van Hooijdonk(2x) en Ronald de Boer(1x) het doel te treffen, zodat de wedstrijd alsnog met een winnend resultaat af werd gesloten.

In de thuiswedstrijd tegen Wales was later geen sprake van tegenstand. Oranje versloeg de tegenstander met 7-1, wat tevens de grootste overwinning van Oranje op Wales ooit was.

Zie hier de samenvatting Wales – Nederland (1-3) en Nederland – Wales(7-1):