Over een paar uur speelt het Nederlands elftal de vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales. De wedstrijd wordt gespeeld in het Cardiff City Stadium in Wales en begint om 20:45.

Nederland en Wales troffen elkaar al zeven keer eerder. Gezien de historie tussen de beide landen lijkt Wales weinig kans te hebben. Nederland won deze wedstrijden allemaal, met een doelsaldo van 21 voor en 3 tegen. De laatste ontmoeting dateert van 2014 en Nederland won die wedstrijd met 2-0.

Wales kan in deze wedstrijd niet beschikken over sterspelers Aaron Ramsey en Gareth Bale. Het duo is niet helemaal fit en daarom heeft Coleman ervoor gekozen om de twee buiten de selectie te laten. Met name de afwezigheid van Bale is een grote tegenvaller voor Wales. De aanvaller zou aanvankelijk opgeroepen worden voor het treffen met Oranje, maar kwam dinsdagavond niet in actie bij zijn club Real Madrid.

Wales plaatste zich – in tegenstelling tot Nederland – wél voor het EK van komende zomer in Frankrijk en dat is voor het eerst in de historie. Wales eindigde in groep B op de tweede plaatsmet 21 punten, twee punten minder dan groepswinnaar België. Bale had hier een belangrijk aandeel in, met zeven goals in tien kwalificatieduels.

De selectie van het Nederlands elftal kent wel wat verrassingen. Zo is Vejinovic voor het eerst opgeroepen door Blind en heeft hij Robin van Persie buiten de selectie gelaten. Daarnaast zijn Jordy Clasie en Erik Pieters terugkeerd en is Robben weer fit genoeg om te spelen. Omdat Nederland niet naar het EK gaat moet de ploeg gaan bouwen aan een nieuw elftal.

Voor het duel tegen Wales kiest Blind waarschijnlijk voor een vijfmansverdediging, omdat hij meer flexibiliteit in zijn speelwijze wil aanbrengen. De bondscoach kan echter ook experimenteren met een 4-3-3-systeem met twee controleurs, in plaats van één. Een precieze opstelling is nog niet bekend.