De criticasters van Bert van Oostveen zullen zich verbijten: de omstreden directeur betaald voetbal heeft zijn verbintenis met de KNVB verlengd. Hij blijft tenminste tot 1 januari 2019 aan bij de nationale voetbalbond, zo wordt uit een statement duidelijk.

Het Nederlands elftal greep onder Van Oostveen naast het EK 2016, maar dat is voor de raad van commissarissen geen reden om te scheiden van de voetbalbaas.

“Wij maken een rationele keuze en dan is onze overtuiging dat Van Oostveen de juiste man op de juiste plek is”, stelt voorzitter Johan Lokhorst. “Als voorzitter van het bestuur en als directeur betaald voetbal. Hij betekent veel voor de KNVB en ons voetbal.”

De bestuursman somt op: “Onder zijn leiding wordt bijvoorbeeld eindelijk de voetbalpiramide hersteld waardoor er van een natuurlijke doorstroming tussen amateur- en profvoetbal sprake zal zijn, komen er met EK 2017 (voor vrouwen) en EK 2020 (Amsterdam als speelstad) twee prachtige toernooien naar Nederland.”

Van Oostveen zelf is uiteraard dolblij dat hij het vertrouwen behoudt. “Ik voel onze herbenoeming vooral als een steun in de rug voor ons allemaal”, aldus de directeur betaald voetbal. “We hebben in sportief opzicht wind tegen en nu knokken we met zijn allen om ons voetbal terug te brengen op de plaats waar het hoort. Op eindtoernooien dus.”