Johan Cruijff voetbalde nooit voor een Engelse club, maar toch is men ook in Engeland ontdaan over de dood van de voetballegende. In de oefenwedstrijd van Nederland op Wembley zal daarom uitgebreid afscheid worden genomen van Cruijff, schrijft De Telegraaf.

Het oefenduel tegen Engeland zal, op verzoek van de KNVB, niet opnieuw worden stilgelegd in de 14e minuut. Toch hoopt de Engelse voetbalbond dat er dan een luid applaus klinkt voor de legendarische nummer 14. Ondertussen zullen er tijdens die 60 seconden grote portretten van Cruijff worden opgelicht.

Cruijff boekte als speler en coach grote successen op Wembley: hij won er in 1971 de Europa Cup 1 en pakte er als trainer van Barcelona in 1992 de Europa Cup. Ronald Koeman maakte destijds het winnende doelpunt.

Voordat het nieuws over zijn overlijden bekend werd, had de FA al 100.000 programmaboekjes laten drukken waarin Koeman Cruijff prees. Na het heengaan van de voetballegende, werden die programmaboekjes opnieuw gedrukt met een aangepast eerbetoon.