Vlag van Nederland

Virgil van Dijk heeft zich inmiddels steeds nadrukkelijker in de kijker van Oranje gespeeld. Southampton-manager Ronald Koeman speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de verdediger. “Hij prikkelt me en houdt me scherp. Hij weet natuurlijk hoe situaties goed opgelost kunnen worden. Dat helpt zeker”, zei Van Dijk tegen de NOS.

Van Dijk denkt dat zijn trainer bij de club ook zeker kritisch zal zijn over het duel tegen Frankrijk, als de verdediger daar terugkeert na de interlands: “Als hij de eerste helft heeft gezien, weet hij dat ik veel beter kan. Daar zal hij misschien wel een beetje pissig over zijn.”

Van Dijk weet dat hij stukken beter moet om vaste international te worden. Hij weet echter ook dat hij beter kan: “Ik weet wat ik kan en dat laat ik wekelijks zien in de Premier League. Dat het beter moet, is duidelijk, maar ik hoop dat ik nog steeds het vertrouwen krijg om te laten zien waarom ik er bij zit.”

Het hele team moet stappen zetten volgens Van Dijk: “We moeten zorgen dat we er meer vastigheden in krijgen, dat we een compact huis worden. We hebben genoeg kwaliteiten om goed te kunnen functioneren in dit systeem. Ook in een 4-3-3, trouwens.”

Lees meer over: ,