Zie hier de beelden van de samenvatting Engeland – Nederland. Oranje heeft de oefenwedstrijd tegen Engeland op Wembley dinsdagavond met 1-2 gewonnen. In de 14e minuut stond het hele stadion stil bij het overlijden van Johan Cruijff. De wedstrijd werd niet stilgelegd, maar er klonk een massaal applaus voor nummer 14. Voor de wedstrijd was er ook een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen van Brussel van vorige week.

In de 14e minuut het massale applaus voor Johan Cruijff:

In de 41ste minuut komt Engeland op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van James Vardy. Matig verdedigen aan oranje-kant gaf de spits van Leicester City kans om te scoren na een fraai uitgespeelde aanval.

In de 50ste minuut krijgt Nederland een penalty na een handsbal in de verdediging bij Engeland. Debutant Vincent Janssen eist de bal brutaal op en schiet de penalty overtuigend binnen.

In de 76ste minuut komt Nederland zelfs op voorsprong tegen de Engelsen door een doelpunt van Luciano Narsingh. De PSV’er schiet de bal binnen na een prima actie van de uitblinkende Vincent Janssen.

Bij Nederland is Vincent Janssen dus de grote man met een goal en een assist. Bazoer en Promes vielen geblesseerd uit. Zij werden vervangen door Van Ginkel en Narsingh. Ook van Aanholt kwam nog in het veld voor Jetro Willems.

De volgende wedstrijd van Oranje zal plaatsvinden in en tegen Ierland, op 27 mei 2016.