Ierland - Nederland Oefenwedstrijden 2016

De wedstrijd Ierland - Nederland wordt op 27 mei 2016 gespeeld in Dublin. Het Nederlands elftal speelt in aanloop naar het EK 2016 in Frankrijk..

Tegenstander
Ierland
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2016
Wedstrijddatum
27 May 2016
Tijdstip
20:45 uur
Stadion en plaats
Aviva stadium, Dublin
Op TV
SBS6 om 20:00 uur
TV-commentator
Leo Oldenburger

27 May 2016

Ierland - Nederland

1 1

Aviva stadium, Dublin

Het duel tussen Ierland en Nederland zal op 27 mei 2016 in Dublin worden gespeeld. Oranje speelt in aanloop naar het EK, waar de ploeg van Danny Blind zoals bekend niet bij zal zijn, een oefeninterland in en tegen Ierland.

De Ierse ploeg, met onder andere John O’Shea, Seamus Coleman, Shane Long en Robbie Keane kwalificeerde zich wel voor het EK. Met Oranje hebben de Ieren de gewenste sterke tegenstander gevonden waartegen zij kunnen oefenen in aanloop naar het toernooi in Frankrijk. Alle sterren zullen daarom ook aanwezig zijn bij de Ieren.

Voor bondscoach Blind is de wedstrijd een ideale gelegenheid om zijn selectie richting de WK-kwalificatie te ontdekken. Net als in de afgelopen interlands krijgt de trainer een kans om verschillende spelers en formaties uit te proberen, al zal hij waarschijnlijk snel naar een vaste formatie toe willen werken met het oog op de kwalificatie.

De laatste wedstrijd tussen de twee landen dateert uit 2006. Nederland won toen overtuigend met 4-0. In totaal speelden de ploegen 21 keer tegen elkaar. Oranje won 11 keer, verloor zeven keer en drie keer werden de punten verdeeld.

Ierland staat 29ste op de laatste FIFA-ranking, terwijl Nederland het moet doen met een 15de plaats.

Na het duel met de Ieren staan voor Oranje in de week erna ook nog de duels Polen – Nederland (woensdag 1 juni) en Oostenrijk – Nederland (zaterdag 4 juni) op het programma.

Statistieken

Laatste wedstrijd
18 November 2023: Nederland Ierland -
Gewonnen
11x
Verloren
7x
Gelijkspel
4x

Selectie

Dit is de selectie van Ierland – Nederland van 27 May 2016.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws