Vlag van Nederland

Vincent Janssen debuteerde eerder dit jaar in Oranje en in zijn tweede interland was hij zeer belangrijk met een goal en assist. De aanvaller van AZ sprak tijdens de trainingen veel met Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy, zo vertelt hij in een interview met ELF Voetbal Magazine.

“Ik vond het jammer dat Van Basten wegging bij AZ, maar begreep zijn keuze wel”, aldus Janssen, die Van Basten dus al kende. “Rond zijn afscheid hebben we er met Joris van Overeem en Thom Haye nog grappen over gemaakt. Zo van: nou, we zien je over een tijdje wel weer bij Oranje… Nee, over AZ hebben we rond de interlands niet meer gesproken. Hij zei wel dat het snel was gegaan, wat hij van mij vond en ook van mij verwachtte.”

Janssen sprak ook veel met assistent-bondscoach Van Nistelrooy. “Ik heb veel met hem gesproken rond de wedstrijden tegen Frankrijk en Engeland. Ik vind het tof hoe hij daarmee omging. Hoe hij mij in die korte tijd probeerde beter te maken.”

“Ik merkte dat ik me van bepaalde situaties beter bewust werd. Hij wees me op bepaalde situaties, zowel als tactisch als technisch vlak. Zo spraken we over de aanloop naar de bal. Als je iets anders staat, zo legde hij uit, kun je in beide hoeken schieten. Bij die penalty was dat overigens niet nodig. Gewoon baf!”

“Ja, ik vind het jammer dat Ruud Oranje gaat verlaten”, geeft de aanvaller toe. “Maar het is net als met Marco bij AZ: ik heb er geen vat op. Ik vond het wel mooi dat ze na afloop oprecht blij voor mij waren. Spitsen onder elkaar hè. Zolang het nog kan probeer ik alles van ze op te pikken. Het is allemaal extra voor mij”, besluit Janssen.

Lees meer over: , ,