Vlag van Nederland

Dick Advocaat werd vorige week aangesteld als assistent-bondscoach. De trainer was zelf eerder actief als bondscoach, maar gaat nu Danny Blind ondersteunen. De huidige bondscoach legt zijn keuze voor Advocaat uit in een interview met NOS.

“Ik ben Dick een aantal weken geleden tegen het lijf gelopen. Goed, dan praat je over hoe het met elkaar gaat en van het één kwam het ander. Toen is dat idee gaan leven en elke dag werd dat idee bij mij beter”, vertelt de bondscoach over zijn nieuwe assistent.

“Toen ik dus met Dick aan de praat kwam, dacht ik, ja, waarom niet zo’n gelouterde trainer die ook nog eens, op zijn leeftijd nog, zo gepassioneerd is om zijn know-how en zijn ervaring over te brengen”, aldus Blind over waarom hij Advocaat als assistent wilde.

“Dick moest niet helemaal lang nadenken. Hij zei in eerste instantie wel dat hij zich daar enorm in kon vinden en goed bij voelde. Natuurlijk moet je dan nog wel een paar dingen met elkaar bespreken. Bert van Oostveen vond het uiteindelijk ook een goed idee.”

“Ik denk dat hij het zeer zeker een goed idee vond, vanaf het begin af aan al, maar het is misschien enigszins verrassend en je moet er dan toch even aan wennen”, vertelt Blind.

Het vertrek van Ruud van Nistelrooij en de komst van Advocaat betekent volgens de bondscoach weinig verandering. “Nou, dat betekent niet zo heel veel verandering. Kijk, natuurlijk is Advocaat veel meer trainer dan Ruud op dit moment is.”

“Ik betreurde zijn vertrek, want Ruud was een hele goede en gewaardeerde kracht binnen onze staf. Maar ik snap zijn stap wel. Als je een betere trainer wil worden dan moet je uren maken op het veld. En dat kun je bij het Nederlands elftal niet”, aldus de bondscoach. 

“Dick is dan een hele luxe vervanging. Met zijn ervaring, niks te nadelen van Ruud, maar dan ga ik dan op dat vlak op vooruit”, besluit Blind.

Lees meer over: ,