Vlag van Nederland

Danny Blind heeft geen verklaring voor de bar slechte pot voetbal die zijn ploeg vanavond op de mat legde. Oranje keek lang tegen een 1-0 achterstand aan en kon geen kans creëren tegen het stugge Ierland.

Invaller Luuk de Jong bleek uiteindelijk de reddende engel door op de valreep nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het voorkwam de zoveelste nederlaag voor Oranje onder Blind.

“Het was een teleurstellende wedstrijd. Ik vraag me af hoe dat komt”, sprak de bondscoach na afloop tegenover SBS6. “Dat was ook mijn openingszin in de rust. Hoe kan dit? Het is moeilijk te verklaren. Voetballend hebben we een goede trainingsweek gehad. Het eerste kwartier was er niets aan de hand. We konden makkelijk voetballen, maar verspeelden te vaak de bal en maakten veel verkeerde keuzes. Zo hebben we onszelf uit de wedstrijd gespeeld.”

“Het was een uur lang matig tot slecht. In het tweede deel van de tweede helft kwamen we nog wel terug, op basis daarvan hebben we een punt gepakt”, concludeerde de oefenmeester.

Lees meer over: , ,