Vlag van Nederland

Bondscoach Danny Blind hamert er bij zijn spelers nog eens op hoe belangrijk het trainingskamp is in de aanloop naar de WK-kwalificatie, die van start gaat in september.

“En dat moet ik blijven doen”, vertelt Blind in gesprek met de NOS. “Wij hebben nu niet de luxe die we bijvoorbeeld in 1998 of in 2010 hadden toen er misschien wel twaalf Nederlanders in de absolute top van Europa speelden.”

De bondscoach komt nu zelf tot twee spelers in die categorie: Kevin Strootman en Arjen Robben. Twee spelers die veelvuldig te maken hebben met blessureleed, iets wat Blind verdriet doet.

“Dat zijn jongens die veel van zichzelf en van de groep eisen. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor de rest, want wij hebben veel jonge spelers die heus wel heel graag willen, maar die nog niet altijd het besef hebben wat topvoetbal inhoudt. En dat is nou juist bepalend voor de mate van succes”, meent Blind.

Het zwakke optreden van Oranje tegen Ierland lijkt wat dat betreft symbool te staan bij de woorden van de bondscoach. “Ja, dat zou zomaar kunnen. Ik ga ervan uit dat iedereen wel weet waar het omgaat en dat ze heel graag willen winnen, maar er is nog een verschil tussen dat zeggen en het ook echt doen.”

“We werken hier in Portugal onder goede omstandigheden en dat werkt enorm motiverend. Alleen kwam dat er tegen Ierland nog niet uit”, vertelt Blind, die tevreden is over het trainingskamp.

“Hopelijk lukt dat woensdag wel tegen Polen. Dit zijn toch de wedstrijden waarin de spelers zich moeten tonen en ons overtuigen dat ze er in augustus weer bij moeten zijn als we weer bij elkaar komen”, besluit de bondscoach.

 

Lees meer over: , ,